Atkinsrecept

>> Effektiv Fettförbrännare, Prova för 1kr, klicka här !

>> Gå ner 5-10 kg inom någon månad. Gratis konsultation !!

Atkinsrecept är baserade på principerna kring den så kallade Atkins-dieten. Den går ut på att kraftigt begränsa intaget av kolhydrater, snabba såväl som långsamma, men att samtidigt tillföra en stor mängd proteiner. Då denna diet är indelad i fyra faser så är Atkinsrecepten anpassade efter dessa olika delar. I den första fasen begränsas mängden intagna kolhydrater, och av den lilla mängd kolhydrater som är tillåtna så måste en viss mängd tillföras via intag av vissa grönsaker. Alla sorters kött är tillåtna i denna fas.
Under den andra fasen, viktminskningsfasen innehåller Atkinsrecepten en större mängd kolhydrater för att sedan tillåta ännu mer kolhydrater i den tredje fasen, den förberedande underhållsfasen. I den fjärde och sista fasen som ska vara en långsiktig så är målet att fortsätta med riktlinjerna från de tidigare faserna.
Nedan finner du två exempel på Atkins-recept:
Fisksoppa 6 portioner

Ingredienser

900 g koljafilé
4 skivor tärnad rökt sidfläsk
1 liten hackad lök
2 msk hackad persilja
1 lagerblad
1 tsk salt
Nymalen svartpeppar
5 dl tjock grädde
Till buljongen:
900 g fisk och eller fiskskrov (inte fet fisk)
2 liter vatten
2 kryddnejlikor
0,5 tsk muskotblomma
3 tärnade bladselleristjälkar (med blomtoppen)
1 hackad persiljekvist
1 lagerblad
5 vitpepparkorn
1 msk salt

Detta Atkinsrecept tillagas på följande sätt:
Först tillagas buljongen. Alla ingredienser läggs i en kastrull, täcks med lock och kokas upp. Därefter ska värmen sänkas och innehållet sjuda i 45 minuter och därefter silas. Fiskfilén skärs sedan upp i kubformade bitar, och tärningarna av fläsk läggs i en kastrull där de fräses till de får en gyllenbrun färg. Lök läggs sedan ned tillsammans med fläskköttet och fräses genomskinlig. Därefter läggs persilja i för att fräsa i någon minut. Sedan hälls fem deciliter av buljongen ner i kastrullen tillsammans med lagerblad, salt och peppar. Kastrullen täcks med lock och innehållet får sjuda i några minuter. Sedan tillsätts fisken och innehållet får då sjuda ytterligare tio minuter. Till sist tillsättes grädde, varpå soppan hettas upp precis under kokpunkten och sedan serveras omedelbart.
Moussaka
6 portioner
Ingredienser:
1 medelstor aubergine
40 g osaltat smör
3 äggulor
3 dl vatten
60 ml tjock grädde
50 g riven parmesan
90 ml olivolja
1 stor hackad lök
1 stor hackad grön paprika
2 finhackade vitlöksklyftor
450 g lammfärs eller 225 g mager nötfärs
2,5 dl passerade tomater
1,5 tsk malen spiskummin
0,25 tsk riven muskot
0,25 tsk torkad oregano
2 tsk salt

Detta Atkinsrecept fungerar bra som huvudrätt och är en variant på den kryddiga grekiska rätten moussaka. Rätten tillagas på följande vis: Först så ska auberginen skalas och skivas varefter skivorna läggs på ett fat. Ovanpå det fatet läggs ett annat fat och denna konstruktion ställs sedan ned i diskhon. Väl i diskhon pressas faten ihop så att skivorna får rinna av under en halvtimme. Därefter torkas skivorna av med hushållspapper – försiktigt så att det inte fastnar papper på skivorna. När detta är klart kan ugnen värmas upp till 180 grader.

Under tiden som ugnen värms upp är nästa steg i detta Atkinsreceptet att tillreda såsen. Detta görs genom att smöret läggs i en skål som sedan sätts över en kastrull med mycket varmt vatten. En åt gången ska sedan äggulorna tillsättas för att sedan vispas utan uppehåll med en elvisp. Därefter ska 60 ml vatten tillsättas tillsammans med grädde och parmesan. Vispningen ska fortsätta tills såsen tjocknar (detta dröjer ungefär tio minuter). När detta sker ställs såsen åt sidan.

I detta skede ska en viss mängd av oljan som ingår i detta Atkinsrecept tillföras. 30 ml av oljan hettas upp i en stor stekpanna. Lök och paprika fräses gyllenbruna varefter vitlök och färs läggs i och stekes till dess att köttet har blivit brynt. Därefter tillsätts tomater, det resterande vattnet och kryddorna inklusive salt, varpå det steks på svag värme i cirka 15 minuter. Nu kan den resterande oljan hettas upp för att kunna fräsa auberginskivorna tills de fått en gyllenbrun färg. Därefter ska de rinnas av på lite hushållspapper. Hälften av skivorna sla därefter läggas i botten på en ugnsform som ska vara välsmörjd. Ovanpå lagret med auberginskivor bredes hälften av färsblandningen ut, varefter de resterande auberginskivorna läggs ovanpå, för att i sin tur bli övertäckt av den resterande köttfärsen. Till sist hälls såsen över och maten gräddas i cirka 30 minuter.