Bantningspiller

>> Effektiv Fettförbrännare, Prova för 1kr, klicka här !

>> Gå ner 5-10 kg inom någon månad. Gratis konsultation !!

För den som vill gå ner i vikt erbjuder en del tillverkare så kallade bantningspiller. De flesta av dessa bantningspiller beskrivs ha egenskaper som påstås öka fettförbränningen och bidra till minskad vikt. Många av dessa piller är ofta klassade som naturläkemedel. Det finns vissa bantningspiller som har visat sig påverka omsättningen av fett, med det i sig leder inte nödvändigtvis till den eftersökta viktnedgången. Dessutom kan dessa bantningspiller även medföra bieffekter såsom svårigheter för kroppen att ta upp vitaminer.

Det finns även bantningspiller som är baserade på efedrin, som har en amfetaminliknande effekt. Dessa bantningspiller leder till en ökad mängd aktivitet samtidigt som hungerskänslorna minskar. Å andra sidan kan efedrin leda till sömnsvårigheter och ämnet är dessutom dopingklassat.
Nedan följer några exempel på så kallade bantningspiller och lite information:

Reductil:
Detta bantningspiller är relativt ungt på marknaden. Från början framställdes medlet för behandling av depression, men enligt tillverkaren visade sig produkten ha egenskaper som kunde framkalla viktminskning. Detta påstås ske genom påverkan av signalsubstanser i hjärnan.

Xenical:
Xenical är ett bantningspiller som förhindrar upptaget av fett. Bantningspillret påverkar alltså inte aptiten, utan gör det bara svårare för kroppen att ta upp fetter. Viktigt att tänka på är dock att kroppen faktiskt behöver fett. Det finns även farhågor med olika bantningspiller. I Danmark förbjöds 2002 ett bantningspiller som innehöll koffein och det tidigare nämnda efedrin. Bantningspillret förbjöds då det ansågs ha samband med hjärnblödningar och blodproppar – därutöver var det dessutom tveksamt om bantningspillret hade någon effekt på viktutvecklingen hos en individ.