Kosttillskott för viktökning

>> Effektiv Fettförbrännare, Prova för 1kr, klicka här !

>> Gå ner 5-10 kg inom någon månad. Gratis konsultation !!

Att gå upp i vikt är ett problem som inte är allt för vanligt bland Sveriges befolkning och de flesta brukar vilja gå ned i vikt. De som vill gå upp i vikt har ofta samma typer av kosttillskott som de som vill gå ned i vikt, men det finns vissa kosttillskott som skiljer sig åt mellan grupperna. De som vill öka sin vikt brukar vilja lägga på sig muskler och då finns det lite olika kategorier av kosttillskott som kan vara lämpliga för att underrätta viktökningen.

Det gäller samma filosofi som med de andra kosttillskotten och det är att man ofta får mer prisvärda alternativ om man köper kosttillskott av ett mindre känt märke än från de mer kända kosttillskottstillverkarna Eiselt och Twinlab. De mindre namnkunniga konkurrenterna erbjuder oftast ett mer prisvärt alternativ i form av billigt kosttillskott och snabba leveranser och beställningar via Internet. Nedan listar vi de mest vanligt förekommande kategorierna av kosttillskott för viktökning och skriver sammanfattande om dessa.

Kreatin är ett kosttillskott om används för muskelökning och stimulerar muskeltillväxten. Det säljs i pulverform och tas i olika doser som varierar mellan tillverkare och produkt. Det överpripande syftet med kosttillskottet kreatin är som sagt att lägga på sig mer muskler samtidigt som man blir mer explosiv. Numera används kretin i de flesta sporter som bland annat Friidrott, Fotboll, ishockey och andra sporter där explosivitet är ett krav. Kreatin ökar också kroppens och musklernas förmåga att återhämta sig mellan träningspassen vilket gör att man kan träna oftare vilket resulterar i en ökad muskelmassa i längden. Eftersom kreatin äts i kurer och doser så är det viktigt att tänka på att detta kosttillskott inte kan användas året runt utan man måste ha sina uppladdningsperioder och sina viloperioder från kreatinet. I naturlig form finns kreatin i kött och det kan därför vara extra viktigt att äta det om man är vegetarian eftersom man inte får i sig den optimala mängden kreatin för maximal muskelökning.

Gainers är en klassisk viktöknings-hjälpmedel och är ett kosttillskott för viktökning i pulverform. Det finns massvis av Gainers och andra viktökningspreparat ute på marknaden och dessa innehåller vanligtvis en blandning med 70% kolhydrater och 30% protein samt en blandning av vitaminer och mineraler som gör att du får i dig rätt blandning för att lägga på dig vikt och muskler. I sin uppbyggnad är kosttillskottet inte helt olik måltidsersättning, men används i ett annat syfte. Gainers tas i form av pulver och vätska i en shaker och äts/dricks mellan måltiderna eller efter ett träningspass för att fylla på depåerna för maximal viktökning och muskeltillväxt. Detta är alltså ett av de vanligaste kosttillskotten för muskelökning och viktökning på marknaden och du binder upp mycket vätska i musklerna vilket gör att du kan träna hårdare samt att musklerna alltid har energi för maximal tillväxt. En säker effekt av att ta Gainers är att du kommer att gå upp i vikt. Det är upp till dig om du vill att detta skall bli muskler eller bara utfyllnad för en fylligare kropp. Det är träningen i samband med intaget av kosttillskottet som gör att Gainern omvandlas till muskler i din kropp.

Proteinbars och proteinpulver används ofta för att stimulera muskeltillväxten eller att hämma nedbrytningen vid â€?deffningâ€?. Eftersom detta avsnitt av kostillskott handlar om viktökning så kan man säga att muskelökningen genom protein och proteinpreparat främst sker i form av ett ökat proteinintag, med kolhydrater och annat i samma mängd som tidigare. Oftast används proteinpulver för att blanda proteindrinkar som har som syfte att bygga upp musklerna mellan träningspassen. Protein kallas kroppens byggstenar och en proteindrink eller proteinbar brukar intas som kosttillskott direkt på morgonen när kroppen har vilat, istället för ett mellanmål mellan måltiderna eller som återhämtningsdryck efter träningspasset för att låta musklerna återhämta sig snabbt och byggas upp i form av muskelökning. En hink med proteinpulver för att kunna blanda en proteindrink är något som varje seriös muskelbyggare eller aktiv idrottman har hemma när de vill ha resultat i sin muskelökning. För främsta effekt skall den intas direkt efter träning samt direkt på morgonen. Något att tänka på är att ett extremt intag av protein kan skapa njurbesvär. Proteinbars används oftast av de som inte gillar smaken av proteinshakes eller de som inte har möjlighet att blanda sin proteindrink utan föredrar en proteinbar istället.