Vitaminer

>> Effektiv Fettförbrännare, Prova för 1kr, klicka här !

>> Gå ner 5-10 kg inom någon månad. Gratis konsultation !!

Vitaminer är viktiga näringsämnen som människan får i sig genom sitt födointag. Dessa vitaminer kan alltså inte bildas av kroppen själv på något vis. Det finns flera olika sorters vitaminer med individuella biologiska funktioner. Att som sker i en kropp består i grund och botten av kemiska reaktioner som kräver enzymer för att allt ska fungera. Det kan vara vitaminers uppgift i sammanhanget är att hjälpa enzymerna att flytta atomer, och de är viktiga när kroppen förbränner socker och fett för att skapa energi. Andra vitaminer har andra uppgifter.

Det finns idag 13 kända typer av vitaminer, fyra stycken fettlösliga och nio stycken vattenlösliga. Vitaminerna har olika benämningar för att skilja dem åt. De fettlösliga vitaminerna heter vitamin A, vitamin D, vitamin E och vitamin K. De vattenlösliga vitaminerna består av vitamin C, vitamin B1 (tiamin), vitamin B2 (riboflavin), vitamin B6, biotin, vitamin B12, folat, niacin och pantotensyra.

Olika vitaminer har olika funktioner och främjar olika egenskaper hos människan, de är bra för olika saker, även om ett överskott också kan vara bekymmersamt. Därför finns det även ett rekommenderat dagligt intag gällande vitaminer precis som med många andra näringsämnen, som bör följas. Nedan följer information om de olika sorterna vitaminer: